MS Coaching

Kontor (+45) 56501040
Mobil (+45) 23 300 400
Skype mscoaching.dk
Email: ms@mscoaching.dk
CVR: 30143310

FAQ

Frequently Asked Questions


Herunder vil du finde nogle spørgsmål, jeg er blevet stillet i forbindelse med coaching og mine svar på disse. Hvis du ikke får svar på dit spørgsmål ved at kigge her så send mig dit spørgsmål, så vil jeg besvare det og offentliggøre det anonymt her, jeg gemmer ikke din mail eller andre informationer om dig.

Q: Hvilken coach er den rette for mig?
A: Det ved kun du. Hvad er vigtigt for dig? Hvilken coach føler du, at du kan have tillid til, og som har de kvaliteter, du gerne vil have ,at din coach har. Hvad får dig eks. til at føle dig tilpas og stadig udfordret? Hvordan sikres resultater? I MS Coachings etiske regler er indbygget en fortrydelsesret, så samarbejdet kan ophæves, hvis tillid eller fremgang i processeen ikke er tilstede.


Q: Er coaching ikke bare et nyt ord for rådgivning?
A: Nej det er ikke det samme. Ved rådgivning fortæller rådgiveren klienten, hvad der kan eller skal gøres, ved coaching fungerer coachen mere som en katalysator, så den coachede bruger egne ressourcer, udvikles og får nye indsigter, omkring sig selv, situationen, relationen mm., bla. gennem coachens spørgeteknik.; - coachen kan betragtes som et slags interaktivt spejl.


Q: Hvordan sikrer jeg, at min coach har en seriøs uddannelse?
A: Det er svært som kunde at vide. Der er tiltag igang fra forskelligt hold bla. kan man hos EMCC se beskrivelser af hvilke uddannelser, der i øjeblikket lever op til hvilke krav via deres Quality Award. Du dog ikke se om tidligere uddannelser også har været på denne liste og dermed om din coach har en certificeret uddannelse fra tidligere. Din coach kan også istedet eller sammen med sin uddannelse have en individuel certificering. I sidste ende er det desværre nok stadig et tillidsspørgsmål.


Q: Hvilken sikkerhed har jeg, for at coachingen bringer udvikling?
A: Det kan du ikke være sikker på, da det både kræver, at du ønsker og er villig til at udvikle dig, men også at coachen er dygtig nok til at være katalysator for din udvikling. Her kan du eks. sikre dig ved at se, om coachens etiske regler gør, at forløbet kan afbrydes, hvis det ikke fører nogle vegne, og også om coachen forpligtiger sig til selv at sikre dette.


Q: Hvor lang tid tager et coaching forløb?
A: Det kan variere meget. Der kan være forløb med et afgrænset mål eller forløb med flere mål, eller en dybdegående udvikling. Det væsentlige er nok, at der sker en udvikling fra gang til gang. Hos MS Coaching plejer et forløb at være på ca. 4 timer (4 gange) med forskelliget interval efter hvad der passer bedst til det vi arbejder med.


Q: Hvad koster det?
A: Det kan variere ganske meget fra coach til coach og afhænge af forløb og opgave. Spørg efter pris pr. time og/eller for et samlet forløb hos den coach eller de coaches, du føler dig tryg ved. Selvom timeprisen kan synes høj, vil en dygtig coach som oftest bruge færre timer eller katalysere en dybere grad af udvikling, så den samlede udgift  kan sagtens blive lavere.


Q: Hvad får jeg hos en coach i sammenligning med hos en psykolog?
A:En coach er for mentalt raske mennesker. Hvis der er tale om traumatiske oplevelser og lignende er en coach uden psykologisk baggrund ikke at foretrække. Du kan også se om din coach har etiske regler omkring henvisning til andre hvis hans eller hendes kompetancer overstiges.


Q: Hvilke coaching-retninger er der?
A: Da der ikke er en egentlig definition på coaching, er dette meget svært at besvare. Forhåbentlig bliver det mere overskueligt hen af vejen bla. med hjælp af EMCC. Men spørg din coach om hvordan han/ hun arbejder og prøv evt. en time, og erfar om det er noget for dig! 

 

FAQ